Automotive Academy

Kenmerkend

Automotive Academy is hét kennisinstituut voor de Belgische garagehouder. De bron van kennis voor garagehouder, monteur en baliepersoneel. Van assistent tot kader. In de volle breedte en volle diepte van het vak. Wij zijn de enige Belgische opleider die een compleet pakket praktijkgerichte vakopleidingen en -trainingen lokaal en nationaal aanbiedt. In nauwe samenwerking met jouw vertrouwde grossier en met de beste opleiders van België. Laagdrempelig en altijd in de buurt. En met een certificaat, goed voor het branchepaspoort.

Trainen en opleiden moet, want de brug moet vol. Je moet aanhaken. Je moet bijblijven. Je moet opschakelen. Automotive Academy helpt je klaar te zijn voor de toekomst door de meerwaarde van professionals beter te benutten. Je steekt euro’s en uren in kennis en kunde. Dan mag de klant dat ook best weten. De mannen moeten van de jongens worden gescheiden. Autotechniek is namelijk een zaak van professionals. Ware professionals onderhouden hun kennis. En kennis vraagt om erkenning.

Marktleider

Meest gerenommeerde opleiders van België

Automotive Academy is een initiatief van Sator, de marktleider in auto-onderdelen in de Benelux. Automotive Academy biedt de opleidingen en trainingen aan in nauwe samenwerking met grossiers die zaken doen met Sator.

Automotive Academy werkt met de meest gerenommeerde opleiders van België: GMTO, Educam en Bosch. De cursist bepaalt zelf welke opleidingsvisie en dus welke opleider voor hem het meest geschikt is.

Automotive Academy
trainingcentra

Trainingcentrum Hasselt

Trichterheide 9, 3500, Hasselt

Trainingscentrum Melle

Gontrodeheirweg 150 A , 9090, Melle

Trainingscentrum Luik

Boulevard Sainte Beuve 1, 4000, Luik

Trainingscentrum Lokeren

Brandstraat 3, 9160, Lokeren

Trainingscentrum Vilvorde

Havendoklaan 14, 1804, Vilvorde

Trainingcentrum Wolvertem

Veilinglaan 18, 1861, Meise

LKQ Diagnostics GEEL

Winkelom 87, 2440, Geel

Trainingscentrum Brussel

H. Genessestraat 1 , 1070, Brussel

Veelgestelde vragen

Automotive Academy is er voor de leergierigen en nieuwsgierigen

Het opleidingstraject 'Diagnose expert in 3 jaar' van Automotive Academy begint met een niveautoets. Aan de hand van de resultaten van de niveautoets wordt een persoonlijk opleidingsprogramma voor de cursist samengesteld, met de te behalen competenties en de te volgen opleidingen. Elke opleiding bestaat uit een online gedeelte en een praktijkdag. Tijdens de praktijkdagen werkt de cursist met echte auto’s, in één van de vier trainingscentra van Automotive Academy. Cursisten die kiezen voor de opleidingen van Automotive Academy hebben onbeperkt toegang tot onze helpdesk.

Je bent altijd goed geschoold en op de hoogte van de nieuwste technieken. Je leert complexe reparaties en diagnoses zelf uit te voeren. Dat houdt jouw werk uitdagend en afwisselend. Bovendien is een goed gevuld Automotive Academy paspoort heel wat waard op de arbeidsmarkt.

Met goed geschoolde medewerkers kan je alle reparaties en diagnoses in eigen huis uitvoeren. Op jouw brug. Dus nooit meer klanten doorverwijzen en zelfs nieuwe klanten winnen. Bovendien dragen onze commerciële trainingen en het benchmarken van jouw resultaten bij aan een verbetering van de bedrijfsresultaten.

Enerzijds krijgt de automobilist de bevestiging dat zijn auto in goede handen is en anderzijds kan de garagehouder door effectiever en efficiënter diagnose stellen de prijzen concurrerend houden.

Automotive Academy is een initiatief van Sator, de marktleider in auto-onderdelen in de Benelux. Automotive Academy biedt de opleidingen en trainingen aan in nauwe samenwerking met grossiers die zaken doen met Sator.

Het Automotive Academy paspoort is een document waarin een monteur alle behaalde certificaten bewaart. Het Automotive Academy paspoort is eigendom van de mechanieker.

Automotive Academy werkt met de meest gerenommeerde opleiders van de Benelux: GMTO, Educam en Bosch.

Onze trainers zijn altijd praktijkmensen. Collega’s dus, met zelf ook de nodige strepen op de mouwen.

De cursussen vinden meestal plaats in een van de vier opleidingscentra van Educam, of het opleidingscentrum van Bosch.

Scholing is op zich niet verplicht. En het is ook niet verplicht alle (vervolg) opleidingen bij Automotive Academy te volgen. Al is het wel raadzaam: ten eerste voor het op peil houden van het kennisniveau en ten tweede met het oog op het Automotive Academy paspoort.

De grossier bepaalt welke garages en mechaniekers worden uitgenodigd voor het studeren bij Automotive Academy.

Ons slagingspercentage is 92%. En je mag verwachten dat ook wij willen opschakelen…

Om de cursisten maximale aandacht en ondersteuning te kunnen bieden, worden de groepen bewust klein gehouden. Dat wil zeggen maximaal twaalf cursisten per cursus.

In de praktijk blijkt dat garages diagnose-tijd niet kunnen of willen doorberekenen aan de klant. Wij verkorten met onze trainingen en opleidingen de zoektijd en dus verhogen wij het rendement.

Automotive Academy werkt niet met één specifiek merk apparatuur, maar met alle bekende merken.

Beide! Bij Automotive Academy werkt de cursist met echte auto’s en geprepareerde borden.